Oldal kiválasztása
“Akinek tetszett az HBO Csernobil sorozata, annak tetszeni fog az Isten táncosai is…”
– CSERNOBILI SORSOK –
Egy regény ötlete a számomra mindig egy belső képpel kezdődik. Ezzel a történettel is így volt. Lelki szemeimmel elképzeltem egy női alakot, aki a ködös, kihalt tó partján egy levelet tartalmazó palackot hajít a vízbe. Távolról egy öreg horgász észrevette és kipiszkálta a furcsa palackpostát. Így tudta meg, hogy a nő leveleket ír elhunyt édesapjához, akinek a hamvai a tóban nyugszanak. Érdekelni kezdte: ki lehet ez a titokzatos nő, miért szakadt el valaha az édesapjától .

Egy régi legenda szerint a születésünkkor Isten mindenki számára komponál egy dallamot. Kinek gyorsabbat, pergőbb ritmusút, másoknak halkabbat, lassúbbat vagy melankólikusat. Vajon figyelünk-e arra az olykor halk, belső hangra, amelyből kihallhatjuk a nekünk szánt dalt..?

A regény három szereplőjének sorsán a háttérben kirajzolódik a teljes magyar történelem, amely (Márai szavait idézve), a történelem szárnysuhogása olykor felkészületlen éri a kisembereket. Néha pizsamában, borotválkozás közben tudjuk meg, hogy ami zajlik, az már nem napihír, hanem történelem, és a világban valami örökre megváltozott.

A saját életét csak idős korában megtaláló öreg horgász, Gyula, a csernobili katasztrófát és a Szovjetunió összeomlását átélő, tragikus sorsú Iván és a fiatal életét a magyar rendszerváltás időszakában élő, művészlelkű Léna életére különbözőképp hat a történelem szárnysuhogása.
Az „Isten táncosai” egyben az első magyar szerző tollából származó könyv, amely részletesen leírja a csernobili katasztrófát, és a kitelepített zóna katasztrófáját.

Egy kínai átok így szól: Élj érdekes korban!

A három szereplőm mintha fogott volna ez a különös átok, ám példájukkal azt tanítják nekünk, amit talán a Talmud legbölcsebb idézete mond ki:
„Életünkben legalább egyszer mindannyian eljutunk azokhoz, akiknek szüksége van ránk. Ha nem te, akkor ki…?
Ha nem most, akkor mikor…. ? „

A könyv megrendelhető a +36 20 32 52 352 telefonszámon.